Main Area

Heavy Daddy - TESZT

Reketye
Sörfajta New England IPA
Szín baracksárga
ABV 7%
IBU 30
Kiszerelés Doboz - 0,44 l

Sörfőzde leírása a sörről

A NEIPA finom. Heavy Daddy nem kispályás, gyönyörű teste van, 2019 beach bodyj-a. A juicy jelző is tökéletesen illik rá, ahogyan az erősebb komlózásnak köszönhetően nem csak ízeivel, hanem vizuálisan is kényeztet.

TESZT

Első benyomás. Úgy tartja, hogy fontos az első benyomás. Ha elsőre nem szimpi az illető, akkor hátrányból indul és lassan, vagy nehezen, esetleg egyáltalán nem tudod megkedvelni őt. Miért is írom ezt a bevezetőben? Ugyanis az első találkozásunkon a Heavy Daddy nem keltett feltétlen jó benyomást.

Pontosítok, csak az első korty. De ne szaladjunk ennyire előre. Kinézetre, illatra és habra ez egy hibátlan NEIPA. Gyönyörű sárgabaracklé kinézete van, gyümölcsös illatok, tartós, vastag hab. Eddig levett a lábamról. Citra, Galaxy és Simcoe komlók vannak benne, melyek nagyon népszerű és jó amerikai komlók. Aztán elérkeztünk az első kortyhoz és: egy nagyon erőteljes, intenzív földes, füves ízt éreztem a várt gyümölcsös, citrusos ízvilág helyett. Első benyomás, amivel kezdtem a bevezetőben. Ahogy melegedett a sör a poharamban, úgy simultak ki az ízek, eltűnt az intenzív íz, egy harmonikus sör lett belőle, viszont továbbra is megmaradt a földes, füves íz, a gyümölcsös, citrusos világ helyett. Ez azért is furcsa, mert ezekre az amerikai komlókra pont nem ez jellemző. A földes, füves jegyek az új-zélandi komlókra jellemző.

Felemásak az érzéseim, a rossz első benyomás miatt nem feltétlen lettünk legjobb barátok, de szívesen innám még a jövőben. Akik már unják a megszokott ízvilágot, nekik bátran ajánlom.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel