Main Area

Egyszeri és megismételhetetlen

A Horizont Night Shift szériájától már elvárhattuk, hogy évről-évre egyszeri és megismételhetetlen sörökkel nyűgöznek le mindket, azonban most előkerült egy még ennél is limitáltabb különlegesség.

Az utóbbi években 6 különböző hordóérlelt tétellel lepte meg a nagyközönséget a főzde, általában whisky és rumos hordókban érlelt russian imperial stout és barley wine sörökkel, azonban 2021-ben készült egy titkos 7. sör is, ami hazai, Bock vörösboros hordókban érleltek.

Több barrel aged kedvelő kiszúrta már ezt a tételt Untappden, azonban szinte csak holland checkineket lehetett eddig látni. Ezt a sört ugyanis kifejezetten egy holland partnerük rendelte be, így kvázi csak exportra készült, idehaza sosem került forgalomba. Illetve nem is fog, ugyanis már csak pár palack elérhető belőle, amit a Horizont Taproom hivatalos megnyitóján lehet majd megkóstolni a héten.

Nekem volt alkalmam megkóstolni és attól függetlenül, hogy nem vagyok annyira oda a vörösborért, egy nagyon kellemes csalódás ért. Kifejezetten jól áll neki, hogy nem sikerült a debütálás után beszerezni és volt ideje állni. 

A taproom a Főzdeparkban, a sörfőzdében kapott helyet és személy szerint csak tavaly volt lehetőségem meglátogatni, elvileg most már elnyerte végső kinézetét. A tavalyi állapotról ebben a cikkünkben írtunk részletesebben. 

 

Az eseményre az alábbi linken tudtok jegyet venni, ami tartalmazza 3 Night Shift tétel lekóstolását:

2021 NIGHT SHIFT BELGIAN DARK STRONG ALE - BOCK

“Barna megjelenésű, fűszeres, belga sörkülönlegesség amit a BOCK borászat frissen ürített vörösboros hordóiban érleltünk, hogy egy kevés fanyarságot és bogyós gyümölcsösséget is vigyünk a sörbe.”

2021 NIGHT SHIFT DOUBLE BALTIC PORTER

“Klasszik baltic porter alap egy kicsit feltúrbózva, testesebb, csokisabb, édesebb egy kevés aszalt gyümölcsös, vaníliás, bourbonos beütéssel.”

2020 NIGHT SHIFT RUSSIAN IMPERIAL STOUT CHOCOLATE AND COFFEE

“Testes russian imperial stout bourbon hordóban érlelve, ahol az etióp kávénak a gyümölcsössége mutatkozik meg egy leheletnyi csokival megtámogatva.”

 

Részt vehettek egy főzde- és hordóérlelő túrán, ami betekintés ad a Horizont kulisszáiba, megismerteti a sörfőzési folyamatokat, különös tekintettel a hordóérlelt sörök elkészítésére.

Továbbá vásárlási lehetőség is lesz a már nem elérhető, erősen korlátozott darabszámban meglévő, 2018-2021-es Night Shift tételekből.

 

Ha pedig nem tudod, hogy mire számíts a Night Shift széria kapcsán, akkor olvasd el a 2020-as, 2018-as, esetleg 2017-es tesztünket a sörökről.

 

A megnyitón találkozunk!

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel