Sörfőzde leírása a sörről
Egy éjsötét porter sör, amiből már kismillió verzió készült, hiszen kávékkal és hordós érleléssel is nagyon jól működik a koncepció.
TESZT
„Hagyományos sör a Balti-tenger partján lévő országokból. Az Angliában kitalált és onnan exportált magasabb fajsúlyú barna és imperial stoutok belső kifejlesztése. Történelmileg felsőerjesztésű, de számos sörfőzde alsóerjesztésű élesztővel kezdte főzni a sört, ahogy a többi sörüket is.”
Megjelenés: Sötétbarna opálos színnel rendelkezik, fény felé tartva enyhe rubinos árnyalat. Pohárba töltve vastag krémes hab tárul elénk, melynek tartóssága erős és sosem távozik teljesen.
Illat: Dominál a malátás édesség, melyben enyhe karamellás és aszalt gyümölcsös jegyek ütik fel a fejüket.
Íz: A korty selymes és gazdagon malátás édességgel indul. Utána következik egy kevés diós, karamellás beütés, ami a korty végére konyakossá válik és lezárásként előkerül egy száraz nem bántó, de annál kellemesebb alkoholos melegség.
Összbenyomás: Általánosságban elmondható, hogy a sötétebb söröknek mindig jót tesz egy kis szobahőmérséklet, mert ilyenkor még több ízjegy ki tud domborodni. Itt sincs ez másként, csokoládés és enyhe pörkölt jegyek idővel jobban kijönnek. A korty végi alkoholos lecsengés nagyon jól áll az italnak és kifejezetten kellemesen hat. A szénsavassága enyhének mondható, abszolút beleillik. Összességében ez egy nagyon jól eltalált sör lett, imádtam minden percét!