Main Area

One Beer

Kerület VIII. kerület
Cím 1085 Budapest, József körút 63.
Típus Magyar
Konyha Nem
Sportközvetítés Igen
Terasz Igen
Elvitelre Igen
https://onebeer.hu/ [email protected] +36 (30) 932 0477 Facebook oldal Instagram oldal

Kocsmajárásom most egy olyan helyre vitt, ahol már többször jártam, de most végre megtudhatjátok, hogy mire számíthat az ember egy körúti kisüzemi kocsmában!

A körúti kocsmák többnyire nem arról híresek, hogy a kisüzemi sörökre ráizgult tömeget szolgálják ki, hiszen többnyire a mennyiség a mérvadó ezeknél a helyeknél, nem a minőség. Ez abban a kontextusban igaz, hogy leginkább erre van kereslet. Szerencsére azonban vannak olyan helyek, amik bár ritkák, mint a fehér holló, de mégis túlélik az első évet bezárás nélkül, csak kis finomhangolásra szorulnak. Ilyen hely a One Beer is, ami a körút elején, a Corvin sétány és a Harminckettesek tere között várja a szomjas vendégeket.

A kezdetek...

A nyitás pillanatáért egészen 2017-ig kell visszamenni, amikor is egy elég tematikusan cseh sörözőként nyitott meg a One Beer. A kezdeti koncepció nem nagyon működött, nem is nagyon lehetett sokat hallani a helyről, nem volt túl nagy érdeklődés iránta, max alkalmanként ömlöttek be oda az emberek. Azonban elkezdett masszívan trendi lenni a kisüzemi sör és jó ötletnek tűnt felülni erre a vonatra és így a célközönséget is kicsit újradefiniálni. Így került be a szortimentbe a kisüzemi sör és jött be a tuti.

Egy sör, nem sör

Azóta már eléggé letisztult koncepciója van a helynek, ugyanis a 12 csapjából 7-8 csapon fix főzdék sörei találhatóak és a többi csapra újdonságokat, különlegességeket tesznek. Az állandó kínálat a HopfanaticHopTopSynthesis, Horizont és Uradalmi söreiből tevődik össze. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a főzdék fixek, csak a söreik cserélődnek. A csapolt sörök „egységárasak” ugyanis a transzparencia jegyében minden pohár (2 dl) sör 590 és minden korsó (4 dl) 1090. Ez abban az esetben tér max el, ha valami nagyon extra kerül csapra, pl egy Rice Rice Baby kaliberű sör. Nem csak csapolt sörkínálat van, hanem akad kb 90 db üveges sör is a hűtőkben, amik tökéletesek, ha valamit szeretnénk hazavinni az este végén. Az árazás koncepciója itt is ugyanúgy működik, hiszen mindegyik üveges sör 1190 Ft-ba kerül. Ez azonban nem egy túl nyerő elképzelés, mert ez azt jelenti, hogy egy teljesen átlagos sör is ennyibe kerül, ami valójában máshol akár féláron is beszerezhető. De nyilván ez nem egy bottleshop, helyben sörözni megy az ember. Üvegest nem itt kell venni. Ha már üveges sörök, akkor ők is Beerbox pont, így elég jó áron lehet hozzájutni parádés sörökhöz. A kínálatot ITT tudjátok megnézni.

Sport és haverozás

A hely kialakítás szempontjából teljesen átlagos, ez kicsit a körúti kocsmák zömére emlékeztet. Sörpadok és székek egyvelege van a helyen, összesen 120 fő számára. 100-an férnek el a földszinten és 20-an a galérián. A nyári időszakban pedig van egy 30 fős terasza is. A dekor nekem bejött, minden falon van valami díszítés, felirat, plakát, poszter. A tipikus félhomályos, hangulatos kocsmázós feeling dominál. Ideális hely, ha valamilyen összejövetelt tervezünk, ami a központban van, de annyira mégsem, hogy az elviselhetetlen tömeggel kelljen szembesülnünk. Hozzá kell azt is tennem, hogy gyakorlatilag nyitástól zárásig megy a sport két TV-n és egy kivetítőn, úgyhogy elég ajánlott meccsnézésre is, főleg a kivetítő! Melegkonyha sajnos nincsen, de a szokásos sörkorcsolyákat lehet kapni, mint mindenhol máshol is, illetve 1190-ért lehet még lepényt kérni, amit helyben sütnek (előre csomagolt portékából).

Összességében azt kell mondjam, hogy teljesen ajánlott a One Beer, legyen szó akár egy lightos sörözésről vagy meccsnézésről. A csapolt sörök árai teljesen átlagosak, a kínálat nekem sokkal szimpatikusabb, mint más helyeken. Lehet köze van hozzá, hogy lehet csapoltan NoHopLimit-et kapni, ráadásul parádés áron. Kutyabarát a hely, ami megint egy plusz, sőt a helynek van saját „házi kutyája” is, aki állítólag nagyon népszerű a vendégek körében is. Menjetek és kóstoljátok meg magatoknak!

Kapható sörök

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel