Main Area

Bright Future - TESZT

Reketye
Sörfajta Dupla IPA
Szín aranysárga
ABV 8 %
IBU -
Kiszerelés 0,44l doboz

Sörfőzde leírása a sörről

Milyen egy jó IPA? Keserűsége sújtson le keményen, vagy legyen benne azért selymes izgalom? Harapni lehessen azt a kortyot, mint a nagymama madártején a habot, vagy legyen karcsúbb, elegánsabb a tartalom? Ködös legyen mint egy Norvég fjord nyáron, reggel hatkor, vagy borostyánosan ragyogjon? A hidegkomlózás legyen egyszerű, vagy jussunk el a virágoktól egészen fenyőgyantáig? Szerintünk ez egy nagyon jó IPA. Thalus és Simcoe Cryo komlókkal készült. 

TESZT 

Megjelenés: Pohárba töltve aranyszínű és masszívan opálos. Habja aprószemű, krémes és vastag. Habtartóssága erős, hosszú percekig megmarad.

Illat: Abszolút komlódominancia jellemzi. A gyantás és fenyős jegyek domborodnak ki belőle igazán. Mellette a citrusos jegyek is nyernek egy kis teret. A háttérben megbújik a maláta alap.

Íz: Alacsonyan karbonizált, közepesen testes. Kortyérzete krémes, gyümölcsös. Ízben inkább barackos és virágos. A korty édeskésen indul, de a végére kapunk egy kis keserűt is. Semmi nyers erő, abszolút belesimul az összképbe, szinte nem is érezni. Az alkoholos melegség érzet nagyon gyenge. 

Összbenyomás: Ennek a sörnek nagyon kellemes az összképe. Szerintem az egyensúly kifejezetten el lett találva, minden a helyén van. Rendben vannak az ízjegyek, krémes kortyérzet, enyhe keserű és karbonizáltság. Külön meglepett, hogy az alkoholfok ellenére szinte nincs is jelen az egyébként megszokott alkoholosság. Abszolút ajánlott tétel! 

 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel