Main Area

A korlátlan sörkóstolás az Intercontinentalban is jó mulatság

A Serfőző immár hatodik alkalommal rendezte meg Magyarország egyetlen beltéri sörfesztiválját, az Indoor Sörfesztivált! Idén új helyszín, de a megszokott hangulat várta a sör kedvelőket az Intercontinental báltermében.

Az elmúlt évek nem kényeztettek el minket sörfesztivál szempontból, de szerencsére vannak olyan állandó események, amik nélkül már el sem tudnánk képzelni a sörös évet. Az egyik ilyen a február 18-19-én megrendezésre kerülő VI. Indoor Sörfesztivál, ami idén új helyszínre költözött. A kultikus Gellért Hotelt kénytelenek voltak lecserélni, de már alapból is az volt a helyzet, hogy kicsit kinőtték azt. Nem adták alább egy kicsit sem a pompát ugyanis az Intercontinental báltermébe költözött át a sörözés és részben ez jót is tett a rendezvénynek. Ezúttal „csak” két teremben válogathatunk a sörös kiállítók portékájából, de azért a „főterem” jóval nagyobb, mint a Gellértben volt. Kb a bálteremben van minden sörös kiállító, míg a külső teremben az egyéb kiállítók (kaja, chili, bor, stb.) játsszák a főszerepet.

A rendezvény koncepciója azonban mit sem változott, hazai és nemzetközi főzdék söreit lehet korlátlanul kóstolgatni a két napos sörfesztiválon. A kiállítok többsége a magyar piacról kerül ki, hiszen van miből válogatni magyar szinten, de azért pár cseh és belga kiállító is akad, a többsége azért inkább a mainstream irányából. Most is fontos infó, hogy mindenhol kóstoló mennyiségeket adnak, tehát nem lehet kriglibe kérni a mannát, viszont annyiszor töltötök újra ahányszor csak szeretnétek. Ha a kóstolópohár öblítésre szorul, akkor néhány pultban meg tudjátok ezt tenni vagy pedig szimplán poharat cseréltek az erre kijelölt helyen.

Nekem személy szerint bejött az új helyszín, bár nem volt felhőtlen öröm a sörfeszt. A kiállítók némileg összevissza voltak, nem volt egyszerű megtalálni egy kinézett sörfőzdét. Egy floorplan sokat segített volna ezen, amit eddig kaptunk is többnyire. Ülőhelyet ne nagyon keressen senki, a sörpados szekción kívül max a lobbiban lehet leülni megpihenni. A ruhatár kb 18:30-kor betelt, utána mindenki úgy oldotta meg a kabátok és táskák lerakását, ahogy tudta, de szerintem tanultak a tegnapból és ma már minden patent lesz. Azért kijelenthető, hogy ezek a "bajok" annyira nem vágják arcon az embert, én az új helyszínhez igazodásnak tulajdonítom ezeket. Viszont szerencsére pozitívumokkal Dunát lehet rekeszteni. Elég masszív a választék a sörök tekintetében, szinte elképzelhetetlen, hogy valaki ne találja meg a megfelelő sört. A WC szituáció sokkal élhetőbb, mint a Gellértben volt, ami egy sörfesztiválon nem elhanyagolható szempont. A belépő ára ár-érték arányban egy blockbuster, 8000 forintért végigkóstolni ennyi és ilyen jó sört nem fogtok tudni seholsenem. Összességében azt mondom, hogy ajánlott még ma kilátogatni, mert ha szereted a hazai kisüzemi söröket, akkor itt mindent (is) le tudsz kóstolni egy este alatt!

A SÖRFESZTIVÁL FB ESEMÉNYE

Hasznos infók:

  • nem csak a rendezvény szintjén vannak WC-k, használjátok ki, hogy van a földszinten is opció
  • a pohárcsere pont a kisterem (a szűkebb kiállítói tér) végében található
  • ha mentek haza a rendezvény végeztével, akkor kérjétek a regisztrációs/jegyvásárló pultnál a logózott korsótokat, mert tegnap is csak fél 11 körül kezdték el ezeket kipakolni
  • kérjétek külön, ha nincs a távozáskori korsóban a Beerheaven 10%-os kuponokat
  • ha enni akartok, akkor ár-érték arányban nincs jobb mint a Smokey BBQ pultja
  • az érkezés 20 óra körül ideális, mert akkor van 1 órátok belerázódni a fesztiválba és 21 óra magasságában elkezd kicsit csökkenni a tömeg

Ezeket a söröket mindenképpen kóstoljátok meg:

SIMA Brewing

Azaccus

Choxymoron

Horizont

Gentle Bastard

Wet hopped IPA

Permon

Hazy citra

Zarikavac chmele

Hara’Punk

Executive Hazy

Hedon

Credo

FIRST (a nagy közös pultban vannak)

Flower Power

Countryside Buddha

Beerside

Gyakorlatilag bármi, ami csapon van!

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel